diumenge, 18 de novembre del 2007

Carta de presentació -Menorquins a Barcelona-

Bones a tothom!!

El fet de que gran part d’autòctons, per motius varis, ens trobem fora de casa nostra la major part de l’any (tal l’estès exemple del jovent per motius de progressió acadèmica) no hauria de suposar motiu algun per desentendre’s de la realitat social, política i cultural que a Menorca es segueix coent durant aquest període.

La crítica “als estudiants menorquins que viuen a fora només els importa l'illa durant els mesos d'estiu”, feta amb prou força durant els últims temps pels sectors més reaccionaris de l’illa, i en especial últimament, arran d’iniciatives com “Plataforma Dics No”, “Joves en Defensa d’es Territori” o “Mobilitzats” entre d’altres, (alhora que qualsevol expressió a títol personal o en grup “no declaradament constituït”), no ha caigut en va.

En relació a la voluntat de crear per una banda una resposta congruent a tal missiva, com per, alhora, fomentar l’enriquiment de coneixements entre la interacció de tot aquell que vulgui participar en aquest projecte, neix aquest “Foro de debat” el qual, en un principi, per la praxi més palpable, rep el nom de “Menorquins a Barcelona”.

Reunits en primera instància el passat 28 d’Octubre a la ciutat de Barcelona, els contactes més pròxims de tots aquells que no feren res més que donar cos a una “intenció” molts cops expressada però no concretada, s’inicia la constitució de reunions presencials (en un principi de caràcter quinzenals) a exemptes de les temàtiques que es tractin en cada moment específic.

Així els objectius específics d’aquest projecte els podem resumir de la següent manera:
- Evitar dins la mesura del possible, que la distància sigui un impediment per involucrar-se directament en la conservació i el desenvolupament sostenible de l’illa.
- Crear un lloc on tothom segons els coneixements o virtuts que estiguin al seu abast, pugui oferir com aprendre.
- Adquirir, millorar o intercanviar recursos d’informació.
- Debatre sobre temàtiques que puguin afectar directament casa nostra.
- Cercar possibilitats reals d’actuació a Menorca, com des de l’exterior d’aquesta.
- Mantenir un vincle permanent amb els nostres companys residents a l’illa, que ens puguin explicar millor que ningú quina és la realitat constant que s’esdevé.

En relació a n’aquest últim apartat, ens és necessari matisar dues coses. Per un lloc, s’ha creat una llista de correu, la qual està totalment oberta aquells que vulgueu rebre informació directa i de manera actualitzada de tot el que es porti a terme en el si d’aquest nou projecte. Així si us i voleu afegir, podeu fer-ho a l’apartat “Subscribint-seMenorquinsbcn” de la pàgina de referència de la llista pròpiament dita: http://llistes.moviment.info/listinfo.cgi/menorquinsbcn-moviment.info.
Alhora, esmentar-vos la creació d’un Blog, el qual pretén ser un espai obert al debat i a la reflexió sobre l’escena social, política i cultural de Menorca, sense més pretensions que l’intercanvi d’opinions i l’enriquiment col·lectiu (http://menorquinsabcn.blogspot.com).
Així partint de la base de poder expressar-se tothom amb total llibertat, donem per suposat que el respecte serà la pedra angular d’aquest espaï virtual; com la crítica serà alhora sempre benvinguda en tant que estigui argumentada: no hi hauran més normes que el sentit comú.

Concloem, doncs, aprofitant per animar-vos a que vos atraqueu el pròxim Diumenge 25 de Novembre a les 18hrs, com a motiu de la nostra següent trobada menorquina i descobriu així en primera persona, quina és la plural realitat d’aquesta nova iniciativa.



Salut i fins aviat!!

1 comentari:

Santi ha dit...

N'he fet ressò a http://xalandria.homelinux.org/